ismakogie brabant

Wat is Ismakogie?

Ismakogie is een houding- en bewegingsleer. Met aandacht beter bewegen in het dagelijks leven. Het is de beleving van de beweging die deze leer zo bijzonder maakt voor alle leeftijden. Je leert voelen wat er in je eigen lichaam gebeurt.

Het maakt je vitaler en mooier

Ismakogie houdt zich bezig met het langzaam opbouwen van spanningen in de spieren en het even zo langzaam weer loslaten ervan. Met zachte, langzame, kleine bewegingen beginnen we met het zogenaamde spel van de spieren. We volgen heel bewust de actie in onze spieren. Op deze manier kunnen we zelfs het betasten van de bewegende spieren ook psychisch begrijpen. De diepere betekenis van deze inspanningen is het verscherpen van alle zintuigen en functies van de organen. Door de mogelijkheid van mentale sturing van de bewegingen kunnen we een aanmerkelijke verbetering van ons waarnemingsvermogen tot stand brengen. Door de invloed op de verschillende pompmechanismen, zoals bloedvaten, lymfebanen en tussenwervelschijven, worden we vitaler en mooier.

Gepassioneerd Ismakogiedocent

Jeanne Albers is Ismakogiedocent. Jaarlijks volgt ze een Ismakogie- seminar in Wenen. (de bakermat van de Ismakogie). Jeanne is acht jaar bestuurslid geweest van de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging en ruim 10 jaar als vakdocent verbonden aan de Ismakogie docentenopleiding.

Maandag 15 januari  start Jeanne hier een cursus ismakogie voor beginners en gevorderden. Heb je interesse kun je contact met ons opnemen.

Om te lezen : '' Stel je voor met Ismakogie" ,een vitaal lichaam en levendig gezicht.

geschreven door Jeanne Albers . Isnb-nummer 97890903667 .meer info ook op www.jeannealbers.nl