Milde zeep

 

Milde zeep voor je lichaam en handen.

Enkele jaar geleden waren Adrienne’s ouders, Ady en Nera, de inspiratie voor twee natuurlijke zepen. Inmiddels zijn de zepen niet meer weg te denken bij schoonheidscentrum Monique.

Al snel wisten ze dat ze iets bijzonders in handen had. Adrienne: “De schoonvader van mijn zus is timmerman. Hij liep al een hele tijd bij de huisarts vanwege de kloven in zijn handen. Toen hij de ADY-zeep begon te gebruiken, verdwenen zijn kloven.'' 

De ADY-zeep is een aardse zeep met milde basisoliën. De NERA-zeep werd een vrolijke zachte kruidenzeep met een basis van rode tijm en lavendel.

 

Denk simpel, zeep je in en beleef het moment.

Die natuurlijke balans, dat zie je overal terug in ons schoonheidscentrum. 

Adrienne: “Ik vind het eigenlijk vooral belangrijk dat je teruggaat naar de basis. In je moestuin, lekker aanrommelen, back to basic. Ik kom ook uit zo’n familie: de brandnetel staat er, dus die moet je plukken. Dat soort dingen zijn mensen vergeten, maar het staat gewoon in je achtertuin. En dat soort seizoensgebonden planten bevatten precies de stofjes die je lijf en je huid vaak missen.”

Het klinkt allemaal simpel, maar dat is niet voor iedereen. Monique: de kleine momenten opzoeken en hiervan genieten. We zoeken vaak naar een geheim voor gezondheid en geluk, maar er is helemaal geen geheim. Simpel leven ís het geheim.” Maak tijd om van iets gewoons iets bijzonders te maken. Denk simpel, zeep je in onder de douche of gewoon tijdens het wassen van je handen en beleef het moment.

 

Monique: “Hier kijken we naar hoe de huid functioneert.

Je huid bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag, de huidflora, maakt huidvetten aan. Deze vormen de beschermlaag van de huid. Was je teveel, dan was je het vettige laagje van je huid af. Het mooie aan onze zeep is dat het ‘overvette’ zeep is; dat wil zeggen dat er na het verzepingsproces nog verzorgende vetten in de zeep zitten. En ook heel belangrijk: er zijn geen irriterende, synthetische stoffen toegevoegd. Je ‘verlost’ je huid wel van vuil, maar daarna zie je ook dat de huid binnen een paar minuten herstelt. En dat wil je: de natuurlijke balans zo min mogelijk verstoren.”

Ook bijzonder, en simpel, zijn de verpakkingen van de ADY- en NERA zepen.

Die worden getekend door Willemien de Kort. Gewoon, aan de keukentafel. Lieve tekeningetjes van Ady met een zaag, en Nera in haar moestuin. Adrienne: “Als mensen voor het eerst in de salon komen en de zeep zien, is dat vaak de reactie. ‘Oh, die tekeningen, wat leuk!’ Daar kopen ze de zeep dan op.” [lacht] “En vervolgens komen ze terug voor een nieuw stuk zeep, omdat het werkt.”