“Onze filosofie”, legt Monique uit, “is in één zin samen te vatten; ‘alleen wanneer je met de natuur samen werkt zul je succes oogsten’.

Vanuit dit principe heeft Rosel Heim producten ontwikkeld, die de natuurlijke samenstelling van de huid herstellen en ondersteunen. Op deze wijze kan de huid zich op eigen kracht beschermen tegen invloeden van buitenaf en werk je dus op een succesvolle wijze met de natuur samen. Precies zoals Rosel Heim het heeft bedoeld. Vanaf dat moment”, vervolgt Monique haar verhaal, “wilde ik niets liever dan met deze producten gaan werken in mijn eigen praktijk aan huis.”

"Tijdens de lesdagen die daarop volgden”, vertelt Monique, “werd ik mij ervan bewust dat zowel de filosofie van Rosel Heim, als ook de ervaringsverhalen van Henny Heuff, mij inspireerden in wat ik als vakvrouw wilde uitdragen. Namelijk met enthousiasme en passie voor mijn vak op een verantwoorde wijze aan huidverzorging- en verbetering te werken, waarbij ik goed kijk op welke wijze ik mijn cliënten helemaal tot hun recht kan laten komen. Mijn ervaring en kennis over, kleur, make-up en lichaamshouding vormen hierin een goede ondersteuning.” Kort samengevat kan dus worden gezegd, dat binnen Schoonheidscentrum Monique huidverzorging centraal staat en “schoonheid van binnen en buiten” het doel is.
Vanuit deze gedachte ontstond er op een van haar dagelijkse wandelingen het idee om aan een aantal van haar vrouwelijke cliënten te vragen of ze foto’s van hen zou mogen maken. “Zodat”, vertelt Monique, “ik voor de buitenwereld in beeld zou kunnen brengen hoe zelfbewust deze vrouwen in het leven staan. Hoe zij vanuit deze bewuste levenshouding hebben gekozen om hun huid te verzorgen met de producten van Rosel Heim. En hoe tenslotte hun huid door deze producten is opgeknapt en verbeterd.”

roselheim natuurlijke cosmeticaReinigingsemulsie op basis van L(+)melkzuur  Het L(+)melkzuur in de reinigingsemulsie ondersteunt de beschermende en natuurlijke afweerfunctie van de huidflora. De zachte emulsie neemt overtollig huidvet en vuildeeltjes  op en kan eenvoudig worden afgespoeld met water. Het reinigen van de huid is een belangrijke stap in de dagelijkse huidverzorging. Alleen een gereinigde huid is in staat om werkstoffen in crèmes of emulsies optimaal op te nemen.

Reinigingsemulsie op basis van L(+)melkzuur

Het L(+)melkzuur in de reinigingsemulsie ondersteunt de beschermende en natuurlijke afweerfunctie van de huidflora. De zachte emulsie neemt overtollig huidvet en vuildeeltjes  op en kan eenvoudig worden afgespoeld met water.

Het reinigen van de huid is een belangrijke stap in de dagelijkse huidverzorging. Alleen een gereinigde huid is in staat om werkstoffen in crèmes of emulsies optimaal op te nemen.

regenertie roselheim

Regeneratie 

De jonge gezonde huid heeft veel bouwstenen en voedingsstoffen voorradig, ziet er daarom uit als een perzik en voelt ook zo aan. Als gevolg van ouder worden, ontoereikende voeding, roken, ziekte, medicijnen, voortdurende stress, geestelijke en/of lichamelijke inspanning komt de huid de broodnodige opbouwstoffen tekort. De huid zal er op den duur minder fris, minder stralend, minder "als Hollands welvaren" uit zien. 

Door middel van het voedingssubstraat zelloxan in de regeneration, de ante en de balm zijn we in staat de huid van buitenaf te "voeden" om het "perzik"effect zo lang mogelijk te bewaren. Ante wordt bovendien succesvol ingezet bij brandwonden en operatiewonden om het huidherstel optimaal te stimuleren en littekenvorming te voorkomen. De intervall helpt de vochtarme, gevoelige huid om de vochthuishouding te reguleren en is een betrouwbare opstap op weg naar regeneratie. De crèmes zijn zo fijn van structuur dat ze door een lichte massage door de huid opgenomen worden. Ze kunnen 's morgens, 's middags en 's avonds gebruikt worden al naar gelang de conditie van de huid. De regenererende serie helpt om onnodige rimpels te voorkomen.

bescherming roselheim

Bescherming

Volgens mevrouw Rosel Heim heeft haar familie het recept van de beschermende dagcrème gestolen van de natuur en komt de crème bijna overeen met het beschermende laagje boven op onze huid.

Dit natuurlijke laagje (de hydrolipidfilm) bestaat uit onze "afvalstoffen" zoals zweet, talgvet en componenten van het verhoorningsproces. Onze huidbacteriën leven in en van dit dunne laagje en beschermen ons als een soort grenspolitie tegen vreemde indringers en schadelijke invloeden uit het milieu.

's Morgens een dun laagje crème aanbrengen en de huid profiteert van al deze natuurlijke beschermende eigenschappen.

Hyaluronzuur zorgt voor vochtregulatie, houdt de huid koel en het vet vloeibaar. Ook is de huid beschermd tegen de nadelige invloeden van de zon terwijl alle belangrijke voordelen, zoals de aanmaak van vitamine D, kunnen plaatsvinden. 

natuurlijke zonbescherming roselheim

Zonbescherming


Het is niet terecht dat de zon alleen als grote boosdoener wordt bestempeld. Het zonlicht is voor ons van levensbelang omdat:
- het bloed beter stroomt, de ademhaling dieper wordt;
- we ons beter, gelukkiger voelen, lichamelijke prestaties verbeteren;
- in de huid vitamine D wordt aangemaakt, het immuunsysteem verbetert,(bestrijding van TBC); 
- de wondheling verbetert, de bloeddruk normaliseert; 
- we beter beschermd zijn tegen verkoudheden;
- bacteriële huidinfecties worden bestreden en het hormoonstelsel gunstig wordt beïnvloed.

Het is uitermate belangrijk voor onze gezondheid om van de zon te genieten en buiten te zijn. Liever niet in de zon stil zitten of stil liggen tussen 11.00 en 15.00 uur, zeker niet in vakantie landen dicht bij de evenaar. Net als de plaatselijke bevolking, de schaduw opzoeken. Dat is erg belangrijk om niet te verbranden en de schadelijke werking van vrije radicalen tegen te gaan. Het sonnen stelt ons in staat om verstandig van de zon te kunnen genieten en er van te profiteren. Door middel van micropigmenten wordt de slechte straling gereflecteerd en de goede straling doorgelaten op en in de huid. De werking komt overeen met de natuurlijke bescherming van de gezonde huid.
Het sonnen sunblock uit de Jakob + Marie serie is voor de tere kinderhuid en voor de lichtgevoelige huid. Door de stevige consistentie wordt, indien nodig, een optimale blokkering geboden.