Coagulatie

Een behandeltechniek waarbij door de gespecialiseerde schoonheidsspecialist goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Wanneer de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet.
Het lichaam wordt geaard met een handelektrode in verband met elektrische geleiding. Vervolgens wordt met een naaldhouder met klein wegwerpnaaldje dat verbonden is met het coagulatieapparaat, de huidoneffenheden weg- of dicht gebrand.

Tijdens de behandeling van couperose gaat de gespecialiseerde schoonheidsspecialist met een klein wegwerpnaaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het couperosevaatje trekt weg. Bij steelwratjes en fibromen verdampt/ verzeept het weefsel, waardoor er een klein
oppervlakkig "schaafwondje" overblijft. Dit geneest ook als zodanig. Bij coaguleren van fibromen of steelwratjes in het gelaat geneest dit meestal volledig binnen 10 dagen, op andere plekken van het lichaam kan het soms drie weken duren.