handgemaakte natuurlijke biologische zeep van zeepbar

 

Het begin

Adrienne van zeepbar woont in Boekel, waar ze werkt als schoonheidsspecialiste-dermatologie. Dit is ook de basis voor haar kennis over de huid en het ontstaan van zeepbar. In haar kneuterige huisje aan de rand van het bos ontstonden de eerste zepen. Vier jaar geleden waren Adrienne’s ouders, Ady en Nera, de inspiratie voor twee natuurlijke zepen die ze begon te maken omdat er in veel regulieren cosmetica veel rommel zit. De ADY-zeep is een zeep met milde basisoliën en actieve houtskool. De NERA-zeep werd een vrolijke zachte kruidenzeep met een basis van rode tijm en lavendel. Al snel wist ze dat ze iets bijzonders in handen had. Adrienne: “De schoonvader van mijn zus is timmerman. Hij liep al een hele tijd bij de huisarts vanwege de kloven in zijn handen. Toen hij de ADY-zeep begon te gebruiken, verdwenen die kloven opeens. De huisarts snapte er niets van.”

 

Hoe zit dat eigenlijk met die werking?

Zijn de meeste huiddeskundigen niet tegen het gebruik van zeep op je gezicht?
Adrienne: “Ik ben niet zo van dat soort meningen; ik kijk graag gewoon naar hoe de huid functioneert. Je huid bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag, de huidflora, maakt lipiden aan. Deze vormen de beschermlaag van de huid. Was je teveel, dan was je die lipidenlaag van je huid af. Het mooie aan onze zeep is dat het ‘overvette’ zeep is; dat wil zeggen dat er na het verzepingsproces nog verzorgende vetten in de zeep zitten. En ook heel belangrijk: er zijn geen irriterende, synthetische stoffen toegevoegd. Dat is allemaal goed voor de lipidenlaag. Je ‘verlost’ je huid wel van vrije radicalen en vuil, maar daarna zie je ook dat de huid binnen een paar minuten herstelt. En dat wil je: de natuurlijke balans zo min mogelijk verstoren.”

 

Simpele zeep, bijzondere uitstraling

Ook bijzonder, en simpel, zijn de verpakkingen van de ADY- en NERA zepen. Die worden getekend door de zus van Adrienne. Gewoon, aan de keukentafel. Lieve tekeningetjes van Ady met een zaag, en Nera in haar moestuin. Adrienne: “Als mensen voor het eerst in de salon komen en de zeep zien, is dat vaak de reactie. ‘Oh, die tekeningen, wat leuk!’ Daar kopen ze de zeep dan op.” [lacht] “En vervolgens komen ze terug voor een nieuw stuk zeep, omdat het werkt.”

       

 

 

 

ADY ZEEP

De zeep waar het allemaal mee begonnen is. Deze unieke zeep is niet alleen om de handen mee te wassen maar ook je hele lichaam, je haren en zelfs om mee te scheren. Een favoriet van veel mannen. Voor herstel van een droge huid of bij huidirritaties, zoals kloofjes. Gebruik: Voor het wassen van je haren: wrijf het blok een paar keer rond over je haren. Voor het scheren: maak een roterende beweging met een kwast over het blok zeep.

NERA ZEEP

Super milde zeep met een onweerstaanbare geur van lavendel, rozemarijn en kruizemunt. Versterkt het afweersysteem van de  huid waardoor schimmels en bacteriën die huidproblemen veroorzaken worden bestreden. Ondersteund de reiniging van de huid zonder deze uit te drogen. Gebruik: Deze zeep gebruik je om je lichaam en handen te wassen. 

Bestellen?

Laat ons weten welke zeep je wil en vermeld je verzendgegevens naar info@schoonheidscentrummonique.nl dan sturen we ze graag naar je op. 

De zepen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij ons in de salon.